سبد خرید خالی میباشد !

همه چیز درمورد قلب آشپزخانه!

جمعه, 23 اسفند 1398 ساعت 11:48
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

از آشپزخانه به عنوان قلب خانه یاد می‌شود و از کابینت به عنوان قلب آشپزخانه!انتخاب کابینت مناسب برای آشپزخانه در نگاه اول بسیار موضوع سختی به نظر می رسد اما اگر شما اطلاعات کامل در مورد این موضوع داشته باشید می توانید بهترین کابینت را برای این فضا تهیه کنید. درست است که سلیقه فرد بسیار حائز اهمیت است اما شما باید متراژ آشپزخانه و نکات دیگر را هم در نظر بگیرید.

در زیر به معرفی انواع کابینت از لحاظ جنس می‌پردازیم:

کابینت فلزی

از دیرباز این نوع کابینت در ایران رایج بوده و به عنوان یک جنس ماندگار و ارزان مورد استفاده قرار می گیرد که این نوع کابینت معایب خاص خود را دارد و مصرف آن رو به نزول است.

کابینت فلزی
کابینت فلزی

کابینت ام دی اف

این نوع کابینت به عنوان یک کابینت لوکس سالیانی است که شناخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برهه‌ای وجود آن در ساختمان یک مزیت برای افزایش قیمت ساختمان یا اجاره بهای آن بوده است ولی اکنون نبود آن موجب حیرت است!

کابینت های ام دی اف از لحاظ جنس روکش و قیمت به چند دسته تقسیم می شوند:

_کابینت تمام ام دی اف که بدنه و درب ام دی اف می باشد که با توجه به مارک ام دی اف (ایرانی یا خارجی) تفاوت قیمت دارند.

_کابینت بدنه نئوپان و درب ام دی اف که در این نوع کابینت برای پایین آوردن قیمت بدن آن را از نو به آن می سازند در این حالت ظاهراً با امدی فرقی ندارد ولی در باطن چیز دیگری است و استفاده از آن پیشنهاد نمی گردد.

_کابینت ام دی اف با درب پروفیل: پروفیل ها ابزارهای پیش ساخته هستند که بنا به نیاز به صورت قاب درآمده و درون قاب یک ام دی اف ۸ میل یا پروفیل ۸ میل استفاده شده و تشکیل درب میدهند.

_بدنه ام دی اف درب های گلاس براق:ام دی اف هایگلاس همان ام دی اف است که روکش آن نوعی پلاستیک براق است امروز خواهان بسیار زیادی پیدا کرده ولی استفاده از آن نیاز به مراقبت ویژه دارد زیرا روش شان نسبت به اشیا تیز و ضربه مقاوم نیست و بر روی آن ایجاد خط و خش می کند.

_درب روکش پی وی سی:در این حالت ام دی اف خام به وسیله روکش های پی وی سی توسط دستگاه پلاسما چشم می شود این حالت موقعی استفاده می شود که بخواهیم نقش‌هایی توست سی ان سی روی ام دی اف بتراشیم و سپس آن را روکش کنیم.

_صفحات کابینت نیز رنگ ها و ضخامت ها و جنس های متفاوتی دارند صفحات در ضخامت های ۲/۳ و۵ سانتی‌متر از جنس ام دی اف با روکش اچ پی ال و هایگلاس و صفحات سنگ مصنوعی (کورین) در ضخامت ۵ سانتیمتر موجود می باشد.

 

 

کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف

کابینتهای پی وی سی

این نوع کابینت زمان زیادی نیست که وارد بازار شده هرچند که در بین کابینت ام دی اف است ولی هنوز جای خود را در این صنعت باز نکرده و توانست رقیب جدی برای ام دی اف باشد.

 

کابینت های pvc
کابینت های pvc

انواع کابینت به لحاظ جنس رویه

روکش لمینت: اگر به دنبال یک کابینت با طول عمر بالا و هزینه مناسب هستید محصولاتی باروکش لمینت گزینه‌های مناسبی برای شما خواهند بود. روکش‌های لمینت در برابر رطوبت کاملاً مقاوم هستند و طرح‌ها و الگوهای متنوعی بر روی آن‌ها اجرا می‌شوند. لمینت ها با توجه به کیفیت ساخت تا حدود ۱۵۰ درجه سانتیگراد حرارت را تحمل می‌کنند. به یاد داشته باشید که روکش‌های لمینتی خش پذیرند و به راحتی با چاقو خراشیده می‌شوند.

روکش لمینت آشپزخانه
روکش لمینت آشپزخانه

روکش اکریلیک: روکش اکریلیک از سطح براق و درخشنده‌ای برخوردار است و زیبایی خیره‌کننده‌ای در آشپزخانه پدید می‌آورد. در مقایسه با کابینت‌های گلاس، مقاومت این روکش در مقابل خراشیدگی بالاتر است و خاصیت ترمیم پذیری بیشتری دارد. افزون بر این، روکش اکریلیک به دلیل لایه محافظی که بر روی آن قرار می‌گیرد، حساسیت کمتری به مواد شوینده دارد و دچار تغییر رنگ یا پوسیدگی نمی‌شود. البته با توجه به خاصیت انعکاسی این روکش، اثر انگشتان یا لکه‌های آب، چربی و غذا به راحتی بر روی آن نمایان می‌شود و درنتیجه باید دائماً با یک دستمال نمدار آن را تمیز کرد.

 

روکش ملامینه: روکش ملامینه یکی از پوشش‌های رایج برای کابینت‌های

MDF است که مقاومت بالایی در برابر خراش، رطوبت و حرارت به کابینت می‌بخشد. روکش‌های ملامینه از ضخامت خوبی برخوردارند و تنوع رنگ و قیمت مناسبی دارند. یکی از مزایای ورق‌های MDF باروکش ملامینه قابلیت ماشین‌کاری آن‌هاست به‌طور که پس از ماشین‌کاری می‌توان لبه‌های چوب را با نوارهایی از جنس ملامینه پوشش داد و یک صفحه کاملاً هماهنگ و یکدست ایجاد کرد.

روکش ملامینه کابینت
روکش ملامینه کابینت

روکش PVC: پی‌وی‌سی همان‌طور که پیش از این اشاره شد ماده‌ای پلاستیکی با مقاومت و انعطاف‌پذیری بالا و قیمت ارزان است که به دلیل خاصیت شکل‌پذیری خود می‌تواند طرح‌ها و شکل‌های متنوعی به خود بگیرد. روکش PVC در انواع مات و براق تولید می‌شوند و از طول عمر بسیار طولانی و مقاومت بالا در برابر خراش، حرارت و رطوبت برخوردار است.

روکش چوب: بسیاری از خریداران به دلیل زیبایی بی‌نظیر کابینت‌های چوبی به خرید آن‌ها وسوسه می‌شوند اما آنچه اغلب مانع این کار می‌شود قیمت بالای این مدل کابینت‌هاست؛ بنابراین، طراحان و سازندگان کابینت برای حل این مشکل از روکش‌های چوبی برای کاهش هزینه‌ها استفاده می‌کنند. این روکش‌ها معمولاً بر روی کابینت‌هایی با مغزی ام دی اف چسبانده می‌شوند و در ظاهر تفاوتی با یک کابینت چوبی واقعی ندارند.

روکش پی وی سی
روکش پی وی سی

 

انواع در کابینت

در کابینت شیشه‌ای: کابینت‌های در شیشه‌ای اگرچه در طرح‌های امروزی کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرد اما به دلیل انعکاس و درخشش خود همچنان یکی از گزینه‌های مناسب و به نسبت ارزان برای خلق یک آرایه‌گری خیره‌کننده به ویژه در آشپزخانه‌های کوچک هستند. البته مواردی نظیر خش و لکه پذیری، پیدا بودن فضای داخلی کابینت و ایمنی پایین از معضلات درب‌های شیشه‌ای هستند.

کابینت شیشه ای
کابینت شیشه ای

در کرکره‌ای کابینت: درهای کرکره‌ای همانند درهای قدیمی مغازه‌ها به صورت یک رول به سمت بالا جمع می‌شوند. معمولاً این مدل درها به‌طور گسترده در تمام آشپزخانه استفاده نمی‌شود چراکه بستن آن‌ها در کابینت‌هایی که به دیوار متصل می‌شوند دشوار خواهد بود. درهای کرکره‌ای عمدتاً برای قسمت‌هایی که فضای کافی برای باز شدن درهای معمولی وجود ندارد استفاده می‌شوند.

کابینت کرکره ای
کابینت کرکره ای

در ریلی کابینت: درهای ریلی به صورت یک یا دو لنگه ساخته می‌شوند و پس از باز شدن در داخل پنل کابینت (دو لبه کناری یا لبه بالایی) فرو می‌روند. این مدل نیز به دلیل ساختار پیچیده و درنتیجه قیمت بالا معمولاً در صورت نیاز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

کابینت ریلی
کابینت ریلی

در جکی کابینت: این درب‌ها معمولاً برای کابینت‌هایی که بر روی دیوار نصب می‌شوند مورداستفاده قرار می‌گیرند. درب جکی پس از باز شدن به وسیله یک جک یا لولای هیدرولیک ثابت نگه داشته می‌شود و دسترسی به وسایل داخل کابینت را راحت‌تر می‌کند. مدل‌های دیگری از درهای نیز با عنوان درهای اتوبوسی شناخته می‌شوند و همان‌طور که از نامشان پیداست با کشیدن دستگیره آن‌ها ابتدا به سمت بیرون و سپس به سمت بالا حرکت می‌کنند.

در جکی کابینت
در جکی کابینت

در آکاردئونی کابینت: در کابینت‌هایی با عرض زیاد بهتر است به جای استفاده از درهای استاندارد و معمولی که به فضای زیادی نیاز دارند، از درهای آکاردئونی استفاده است. این درها با لولاهای اضافه‌ای که در میانه خوددارند پس از باز شدن از وسط تا می‌شوند و در دو سمت راست و چپ قرار می‌گیرند.

در آکاردئونی کابینت
در آکاردئونی کابینت

در فلت کابینت: درب‌های فلت از ظاهری ساده اما زیبا برخوردارند و در دکوراسیون‌های مدرن و مینیمال بیشتر استفاده می‌شوند. در نگاه اول درهای فلت فاقد دستگیره هستند و باز کردن آن‌ها مشکل به نظر می‌رسد اما مکانیزم مورداستفاده در این درها از نوع فشاری است به‌گونه‌ای که با اندکی فشار دادن آن به سمت داخل، در به صورت خودکار به سمت بیرون باز می‌شود. البته یکی از معایب این روش به جا ماندن اثر انگشتان بر روی درب کابینت خواهد بود، به خصوص که این مدل معمولاً در کابینت‌هایی باروکش درخشان نظیر استیل و های گلاس استفاده می‌شود.

در فلت کابینت
در فلت کابینت

 

اجزای اصلی کابینت

اجزای اصلی کابینت شامل درب، بدنه و صفحه کابینت است. هر کابینت یک چهارچوب یا بدنه دارد که در واقع محفظه اصلی آن را شامل می شود. اندازه و ابعاد این بدنه با توجه به ابعاد آشپزخانه و البته پیشنهاد صاحب خانه و طراح تعیین می گردد. در مورد انتخاب درب که قسمت جلویی این بدنه را تشکیل می دهد، شکل ظاهری آن تاثیر گذار است. صفحه رویی بدنه کابینت، همان صفحه کابینت است که باید از جنس سنگ یا ام دی اف نسوز و ضد خش باشد.

جنس کابینت

بدنه کابینت آشپزخانه اغلب از جنس ام دی اف ساخته می شود ولی آنچه ظاهر کابینت را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد، درب آن است. جنس آن عمدتا به کابینت تمام چوب و ام دی اف (ساخته شده از ضایعات و خرده چوب) تقسیم بندی می شود. کابینت هایگلاس و ممبران دو زیر مجموعه از کابینت ام دی اف هستند. کابینت هایگلاس دارای روکش براق و درخشنده است و مدل ممبران در واقع برش و حکاکی خاصی روی چوب را شامل می شود.

سبک کابینت

بیشترین سبک استفاده شده در طراحی کابینت به کلاسیک، مدرن و روستیک تقسیم می شود. کابینت کلاسیک شامل انواعی از کابینت است که دارای تزیینات، برش کاری و حکاکی های مختلف روی سطح بوده و عمدتا در قالب کابینت ممبران اجرا می شوند. کابینت روستیک از جنس تمام چوب است و حالت طبیعی تری به کابینت می دهد. این نوع از کابینت به دلیل اینکه از چوب خالص ساخته شده است، قیمت بالایی دارند. کابینت مدرن اغلب به کابینت ام دی اف و هایگلاس گفته می شود که آنها هم با در نظر گرفتن اجزای خود می توانند ظاهر کلاسیک تری پیدا کنند.

نکاتی برای انتخاب رنگ کابینت

رنگ کابینت آشپزخانه موضوع کاملا سلیقه ای است اما می توانید با توجه به برخی از موارد بهترین رنگ را انتخاب کنید. همانطور که در مقاله های مربوط به دکوراسیون داخلی بارها گفته شده بهتر است در فضاهای کوچک از رنگ‌های تیره استفاده نکنید. این موضوع در آشپزخانه هم صدق می کند. رنگ های تیره هرگز برای فضای کوچک پیشنهاد نمی‌شود خصوصا در کابینت های ردیف بالایی از رنگ سفید یا رنگی که در طیف سفید است استفاده کنید. همچنین می توانید برای ایجاد فضایی بسیار شاد به سراغ آشپزخانه رنگی رنگی بروید و از رنگهای جدید استفاده کنید.رنگ های روشن برای آشپزخانه های کم نور هم انتخابی دادی خواهند بود

براق یا مات

انتخاب براق یا مات بودن روکش کابینت هم می‌تواند یکی از گزینه‌های مورد پرسش طراح و سازنده کابینت باشد.البته در مورد مات بودن تنها می توانید به سراغ روکش ام دی اف بروید و روکش برای برنامه های گلاس به شکل ویژه در ام دی اف براق دیده می‌شود. نکته مهمی که در مورد انتخاب این بود که اهمیت دارد اثر باقی مانده از روغن انگشت و مواد غذایی روی آن است.برخی از روکش های مات به سرعت کوچکترین چربی و روکش براق هم اثر انگشت را نشان می‌دهند. پس کیفیت روکش به کار برده شده در ساخت کابینت مهمترین فاکتور مورد نظر است. این رو نباید خط و خش بگیرد و باید دوام زیادی داشته باشد.

نقش سلیقه در مورد فضای نگهداری وسایل

برخی دوست دارند وسایل موجود در آشپزخانه را در کمد و برخی نیز دوست دارند آنها را در کشو قرار دهند.کشوهای کوچک و مختلف مناسب برای قرار دادن وسایل کوچک مثل ادویه جات قاشق چنگال و غیره هستند این موضوع در نظر داشته باشید که بهتر است کابینت و کشو مخصوص و ادویه را در کنار اجاق گاز قرار دهید، تا در حین پخت و پز غذا بتوانید به راحتی به آنها دست پیدا کنید. در هر حالت مواردی که دوست دارید انجام شود را به نجار انتقال دهید.

بازشو و یراق آلات

نحوه باز شدن کابینت هم یکی از موارد بسیار حائز اهمیت است.زمانی که عادت گیره برای باز و بسته کردن درب کابینت آشپزخانه استفاده شود یراق آلات کابینت به دوره‌های در و دستگیره محدود می‌شود.ولی زمانی که بخواهید بدون دستگیره و به شکل کاملاً مدرن کابینت خود را طراحی کنید که لابه لای بازشوی درب مگنت و بازشوهای فشاری و گازی تبدیل می شود. البته شما می توانید از دستگیره های مخفی هم استفاده کنید.این دستگیری‌ها در اصل قسمت های فرورفته در بالا یا پایین کابینت هستند که اجازه قرار دادن انگشتان در آن بخش و باز کردن ساده طرح کابینت را به شما می دهند.

شلف و قفسه شیشه ای

یکی دیگر از انواع قسمت های کابینت سازی که در همه آشپزخانه ها هم حتماً باید به کار برده شود طراحی شلف و قفسه های شیشه ای است. این بخش کاملا جنبه تزئینی دارد و برای استفاده از لوازم دکوری مناسب است.البته می توانید ظروف زیبا دم دستی خود هم که هر روز از آنها استفاده می کنید را در این قسمت قرار دهید. تفاوت شلف و قفسه شیشه ای رو باز و بسته بودن آن هاست. پس در قفسه های شیشه ای که حکم بوفه را دارند و ظروف محصولات گرد و غبار آلودگی و چربی های آشپزخانه هستند.

کابینت جزیره

کابینت جزیره در عکس کابینت تک درون آشپزخانه است که هیچ اتصالی با دیگر اجزای کابینت ندارد.این نوع کابینت مناسب آشپزخانه های بزرگ بوده و از آن می‌توان به عنوان میز غذاخوری هم استفاده کرد و به نوعی می توان آشپزخانه را مختص به خودتان کنید. کابینت جزیره سه نوع متحرک شناور و ثابت دارد. می توانید طبق سلیقه خود در قسمت کابینت ثابت در صورت امکان اجاق گاز و سینک ظرفشویی را نصب کنید.

کابینت جزیره
کابینت جزیره

زیبایی شناسی طراحی کابینت

درهای تخت و بدون طرح بر روی کابینت آشپزخانه ظاهری متفاوت مدرن و ساده به وجود می آورند. اگر می خواهید آشپزخانه شما مدرن باشد از درهای تخت یا لایه ونیر استفاده کنید. از سوی دیگر در حالی با روکش ام دی اف و ترموفویل(اغلب سفید) ارزانترین نوع هستند. می توانید در ساخت کابینت این بودجه را برای کابینت حمام و اتاق شستشو که به ندرت استفاده می‌شود به کار ببرید یا زمانی که بودجه تان کم است.

مشکلات در های طرح دار کابینت

یکی از مشکلات استفاده از این طرح ترس از پوسته دادن آن است. گرچه در برخی از ساخت و سازها ممکن است مشکل ساز باشد اما در شرایط عادی مشکل ساز نیست.درهای با روکش چوب معمولا ثابت هستند و تا در های ام دی اف نیست تا زمانی که روکش لمینت با ترموفیل آسیب نبینند مشکل‌ساز نخواهد بود. در حالی با تخته چوب که رنگ و لکه گیری شود پوسته نخواهد داد.

درهای طرح دار کابینت
درهای طرح دار کابینت

روش علمی اندازه گیری کابینت آشپزخانه

بعد از آنکه پلان مربوط به آشپزخانه طراحی شد به صورت فیزیکی برای اندازه گیری در قسمت آشپزخانه از قسمت پایین یعنی از کابینت زمینی شروع به اندازه گیری می کنیم ارتفاع کابینت زمینی به اندازه ۹۰ سانتی متر از کف آشپزخانه و عمق لازم ۵۵ سانتیمتر از دیوار اندازه می گیریم.

برای اندازه گیری کابینت دیواری از روی صفحه کابینت پایین یونیت بالا را اندازه گیری می کنیم. بین کابینت بالا و پایین باید ۶۰ سانتی متر فاصله بگذاریم و بعد از آن کابینت بالا را اندازه گیری می کنیم که ارتفاع کابینت بالا بین ۷۰ تا ۹۰ سانتیمتر متغیر است و استاندارد عمق لازم برای کابینت بالا ۳۰ سانتی متر است.

*به اندازه گیری از پلان آشپزخانه و موقعیت آن در طراحی اولیه بایستی فاکتورهای نذری کلید و پریز خود فاضلاب و غیره از نظر فاصله از گوشه ها و ارتفاع اندازه برداری شود.

رعایت نکات فنی و حفاظتی پس از نصب کابینت

*اگر می خواهید مدت طولانی کابینت شما سالم بماند و از حالت طبیعی خود خارج نشود باید در بهای آن را بیش از حد خود باز نکنید و یا اینکه محکم در جای خود نکوبید اگر این کارها را رعایت نکنید آنها خیلی زود از پا می افتند و باید رگلاژ یا همان سرویس شوند.

*لوله ها باید متناسب با وزن درب انتخاب شوند در غیر اینصورت در پس از مدتی دچار افتادگی میشود.

*ادویه های مناسب برای کابینت آشپزخانه خود استفاده کنید زیرا روان حرکت کردن کشو ها از موارد مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

*در صورت باز کردن کشو و به راحتی داخل نشدن آن کشو خارج نموده و کلیه پیچ های ریل های متصل به بدنه را بررسی نمایید در صورت بیرون ماندن پیچ ها را بر جای خود بنشانیم و کشور در جای خود بگذاریم.

*حداکثر از پایه های فلزی برای کف کابینت آشپزخانه خود استفاده کنید چون دارای توان بیشتری برای تحمل وزن کابینت می باشد.

*در صورت مشاهده پیجی که از کار بیرون مانده آن را در سر جای خود بنشانیم زیرا با شل ماندن آن پیچ کار به خوبی به یکدیگر جفت نمی شود.

*از نوارهای لبه چسبان مناسب استفاده کنید.نوارهای لبه چسبان برای این کار می‌رود که لبه‌های خامنه و پان یا ام دی اف دیدن داشته باشد.در صورت دیدن زردی بر روی نوار ها که اکثراً بر روی نوارهای با رنگ سفید قابل ملاحظه است بدانید که آن نوار سوخته است و پس از مدتی چند خواهد شد.برای کنده نشدن این نوارها می توانید از نوع مرغوب آن به نام ای است که یک ورقه پلاستیک به ضخامت نئوپان و ام دی اف است استفاده نمایید.

*پس از نصب کابینت های آشپزخانه محل اتصال دو بدنه را که در کابینت زمینی و در سقف آن می باشد بررسی کنید تا ترک نخورده باشد چون در صورت ترک خوردگی آن و یا هر قسمت دیگر این ترک ها بزرگتر شده و امکان بروز هر نوع مشکلی می باشد.

برای اطمینان از ابعاد کابینت آشپزخانه خود کلیه کابینت های خود را به این طریق اندازه گیری نمایید:

هر کابینت را به صورت مجزا از یک قطب دیگر آن اندازه بزنید در صورت مساوی بودن قطر ها و یا تا ۲ میلیمتر خطا متوجه خواهید شد که کابینت‌ها اصولی بسته شده اند.در صورتی که کابینت از دو میلیمتر بیشتر خطا داشته باشد کابینت اصولی بسته نشده است و در اصطلاح به آن می‌گویند دویده شده است. در این صورت کابینت کج بسته شده است و در حال خوب بر روی آن جفت نمیشود.دیدگی یکی از اشکالات مهم کابینت میباشد که در مرحله ساخت باید آن را رعایت کرد در غیر اینصورت در موقع نصب مشکلات جدی برای نصب کننده به وجود می آید. دیوید کی یکی از مسائل مهم در تولیدات چوبی می باشد و به این معنا است که اگر زاویه تمام قسمت های کابینت نباشد و یکی از آنها کج باشد دو ایده ای به وجود می آید.

*اگر می خواهید متوجه شوید کهجنس کابینت نصب شده بر روی دیوار خود است یا ام دی اف و اگر تمام قسمتهای خواب محصول با نوار پوشیده شده است میتوانید اتو را روشن کنید پس از داغ شدن آن بر روی نوار بکشید نوار نرم شده و با دست خود را بلند کنید در این صورت متوجه نوع جنس مصرفی خواهید شد.

*صفحه کابینت باید به سقف کابینت زمینی پیچ شود تا بتوان آن را عوض کرد.در بعضی از موارد مشاهده شده که به جای استفاده از پیچ از چسب استفاده کرده‌اند ولی این کار هرگز درست نمی باشد چون اگر مشکلی پیش بیاید باید صفحه روی کل کابینت زمینی جمع شود.

نکات حفاظتی کابینت

*از گذاشتن وسایل سنگین به مدت زیاد در کابینت آشپزخانه پرهیز کنید چون مقاومت عمود بر الیاف تخت کم بوده و امکان شکست در کابینت را می دهد.

*اندازه معمول کابینت آشپزخانه خود را پر کنید یا در دراز مدت به تخت فشار آمده و در اصطلاح می گویند تخته شکم داده است یعنی قوس پیدا کرده.

*استفاده از چسب آب بندی برای دور سینک را هرگز فراموش نکنید. سینک باید به صورت تراز در جای خود نشسته باشد چون در غیر این صورت آب در سینک می‌ماند.

*اگر از گازهای توکار یا جاسازی شده استفاده می کنید حتماً به آن با صفحه روی کابینت آشپزخانه یکی باشد و در آن محل حتماً از چسب آب بندی استفاده کنید.

*اگر نوارهای روی لبه کابینت آشپزخانه کنده و شکسته شده سریعاً آن را تعویض کنید چون در صورت نفوذ آب به داخل آن اصلا هم باد میکند.

*حتماً به بهداشت زیر کابینت ها رسیدگی کنید زیرا اگر آن را تمیز نکنید محل مناسبی برای تجمع سوسک و مورچه می‌شود و مورچه می تواند به بافت چوبی آسیب برساند.

*از پریدن روی کابینت آشپزخانه و نشستن بر روی آن جدا خودداری کنید زیرا اگر فشار بیش از حد معمول به آن وارد شود احتمال شکستگی وجود خواهد داشت.

*هرگز کابینت چوبی و ام دی اف را با آب نشویید.

*کفکش های کابینت های آشپزخانه عکس و فیلم می باشد و چون فیلم از لحاظ مقاومتی ضعیف است در هنگام چیدن وسایل در داخل کشور دقت کنید وسایل سنگین در آن نگذارید.

از گذاشتن قاشق و چنگال خیس در کشوها بپرهیزید زیرا به آب مقاوم نیست و سریع خراب می شود.

*در صورت کنده شدن روکش روی صفحه کابینت حتما آن را عوض کنید در غیر این صورت در اثر نفوذ آب به داخل آن پس از مدتی صفحه باد کرده و خراب میشود.

*در صورت ایجاد لک بر روی کابینت آشپزخانه و از بین رفتن آن شما می توانید با کمی تینر نوریان را از بین ببرید بهتر است این را مستقیماً استفاده نکنید و با دستمال بر روی لکه بکشید.

*هر چند وقت یکبار کابینت زیر سینک را کنترل کنید تا آب در آنجا چکه نکند.

*اگر کابینت آشپزخانه شما چوبی است هر چند وقت یکبار باید واکس بزنید تا کابینت چوبی شما سالم ماند

در ادامه قصد داریم درباره کابینت آشپزخانه هایگلاس با شما صحبت کنیم:

کابینت های گلاس از جنس ورقه های هایگلاس ساخته شده. ظاهری براق شفاف و شیشه شکل اون بانوان خوش سلیقه را به طرف خود جذب کرده و همین موضوع باعث پیشرفت در بازار شده.قیمت این نوع کابینت هم نسبتاً مناسب است و خود این موضوع باعث شده افزایش سهم هایگلاس در بین انواع کابینت را شاهد باشیم. معمولا طرح‌های این کابینت از نوع کابینت های آشپزخانه مدرن و ساده هستند

در ادامه به چند مورد از مزایا و معایب کابینت های هایگلاس می‌پردازیم.

مزایای این نوع کابینت عبارتند از: ۱-زیبایی و درخشش خاص رویه های گلاس -۲تنوع در طرح و رنگ متریال های گلاس ۳قیمت نسبتاً اقتصادی (کمی گران تر از ام دی اف) ۴مقاومت و ابزار خوری بسیار مناسبی دارد.

معایب کابینت هایگلاس عبارت است از: ۱ضعیف بودن در برابر رطوبت ۲لکه پذیری و خش پذیری ۳_تیزی لبه های کابینت های گلاس

کابینتهای تمام چوبی

این کابینت ها ظاهر بسیار ساده ای دارند اما قیمت شان نیز بسیار بالاست و مدت زمان زیادی طول می کشد تا آن ها نصب شوند.این نوع کابینت ها مناسب افرادی است که خواهان طرح روستیک برای آشپزخانه خود هستند.این نوع از کابینت ها جلوه زیبا و خیره کننده بعه آشپزخانهمی دهند و مناسب برای دکوراسیون های کلاسیک نیز می باشند.

همه چیز درمورد کابینت ام دی اف

قبل از اینکه بدانیم کابینت ام دی اف چیست و چه ویژگی هایی دارد درباره ی کابینت و مواد تشکیل دهنده آن ها صحبت خواهیم کرد. از آنجا که مواد کابینت نقش حیاتی در طول عمر، خدمات و زیبایی آشپزخانه دارد، دانش کلی می تواند به شما کمک کند تا بهترین کابینت را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

کابینت آشپزخانه معمولاً از مواد چوبی و چوب ساخته شده است. به طور مثال: تخته لایه، تخته خرده چوب (نئوپان)، تخته فیبر سخت، ام دی اف(MDF) می باشد.

اکنون به تعریف ام دی اف (MDF) و ویژگی های آن می پردازیم.

 تعریف ام دی اف (MDF: Medium-Density- Fiberboard)

این تخته فیبر، چوب کامپوزیت مهندسی شده است که تحت فشار زیاد با فشرده سازی مخلوط ذرات چوب ( مانند خاک اره و تراشه چوب) با چسب در یک فرآیند خشک تولید می گردد. این فیبرها بعد از تولید شدن، با روکش هایی ضد خش و ضد آب  (مانند روکش ملامینه، pvc و…) پوشش داده شده و به بازار عرضه می گردد.

بعضی از نگرانی های بهداشتی در مورد ام دی اف گاز فرمالدئید حاصل از چوب است که می تواند به داخل هوا آزاد شود و موجب سرفه و واکنش‌های آلرژیک گردد. البته راه کارهایی برای حل این مشکل و کم کردن آن اتخاذ شده است.

که در حال حاضر در کشور ما و کشورهای دیگر این نوع کابینت ام دی اف بیشترین کاربرد را دارد و بسیاری از کابینت هایی که در اطراف خود می بینید از کابینت ام دی اف استفاده شده است

حال به مزایا و معایب کابینت ام دی اف می‌پردازیم:

مزایای این کابینت عبارتند از:1-از چوب جامد یا طبیعی ارزانتر است.2-ام دی اف در برابر رطوبت مانند چوب های جامد نیست.3-ام دی اف سازگار است و تراش حفره ندارد.4-دارای سطحی صاف است که باعث می شود رنگ کردن آن آسان شود5-در برابر آلودگی نیز مقاوم اند.

معایب آن عبارتند از:1-خراشیده شدن کابینت ام دی اف آسان است و تعمیر می‌شود.2- در برابر گرمای زیاد مناسب نیستند.3-به اندازه چوب جامد یا تخته سه لا استحکام ندارد.4-برای نگه داشتن پیچ مناسب نیستند.5-آب را جذب می کند اگر به درستی مهر و موم نشده باشد.

کابینت مینیمال انتخابی مناسب برای آشپزخانه

بهتر است برای آشپزخانه خود سراغ کابینت های ساده مدرن بروید زیرا هیچ زمان قدیمی نمی شوند.این روزها کابینت های کلاسیک طرفدار خود را از دست دادند زیرا فضای کلی خانه  به سبک مدرن طراحی می‌شود و طبیعتاً وقتی دکوراسیون مدرن انتخاب می‌کنید نمی‌توانید در آشپزخانه های مدرن وبه روز خود از کابینت های کلاسیک استفاده کنید.
کابینت مدرن برای آشپزخانه
کابینت مدرن برای آشپزخانه

 

نکاتی که باید در مورد انتخاب و خرید کابینت آشپزخانه آنها را رعایت کنید

کابینت با اشغال بخش عظیمی از آشپزخانه از تاثیرگذار ترین عوامل در دکوراسیون این فضا محسوب می‌شود. بنابراین باید در خرید و نصب آن بسیار دقت کرد .

 

زمانی که آشپزخانه شما فضای نورگیر کمی دارد یا اصلاً نورگیر ندارد بهترین گزینه این است که از سقف های کاذب استفاده کنید و با نور یک لامپ کم مصرف بزرگ تمام نور آشپزخانه خود را تامین کنید. استفاده از سقف های کاذب باعث زیباتر شدن آشپزخانه شما خواهد شد.

اگر آشپزخانه شما فضای کافی برای قرار دادن میز ناهار خوری ندارد می توانید قسمت تمام پیشخوان را به شکل میز در بیاورید تا آشپزخانه تان بزرگ تر جلوه کند و هم اینکه صاحب یک میز ناهارخوری در فضای کوچک شده باشید. جنس آن نمی تواند از شیشه و چوب باشد.

 همانطور که  قبلاً هم گفته شد انتخاب رنگ کاملاً سلیقه‌ای است اما بهتر است که همواره بیش از دو رنگ استفاده نکنید. بهره گیری از رنگهای مکمل کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد. برای فضاهای کوچک و کم نور از رنگ های روشن و گرم یا تلفیقی از رنگ سرد و گرم که رنگ گرما قالب تر باشد به کار ببریم.از رنگ‌های خیلی تند مانند قرمز یا آبی کاربنی استفاده نکنید زیرا در مدت زمان طولانی دل آدم را می زند و لذتی که روزهای اول از آن می بردید را نخواهید برد.

اگر فضای آشپزخانه شما سقف کوتاه دارد سعی کنید ازچوب هایی که خطوط عمودی دارند و دستگیره های بلندی که به صورت عمودی نصب شده‌اند استفاده کنید و اگر آشپزخانه شما سخت بلندی دارد سعی کنید از چوبهای با خطوط افقی استفاده کنید.

رنگ هایی که شما برا کابینت انتخاب می کنید بسیار مهم است  کابینت هایی که در آنها ام‌دی‌اف است سعی کنید از دو رنگ تجاوز نکنید ولی در کابینت هایی که در آنها پروفیل است دو رنگ یاسی چه رنگی که با هم هارمونی داشته باشند کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد و البته در آشپزخانه هایی که سقف کوتاهی دارند می توان اچ پی ال یا همان داخل قاب را چوبی انتخاب کرد که راه های عمودی داشته باشد.

سعی کنید در کابینت های پروفیل ازHPLکرکره ای استفاده نکنید زیرا اگر آلودگی و روغن موجود در آشپزخانه به شیار کرکره ها نفوذ کند و تمیز کردن آن بسیار دشوار یا گاهی غیر ممکن است.اگر بدنه کابینت های خود را لترون انتخاب کرده‌اید یادتان باشد حتماً بدنه زیر سینک خود را از

 ام دی اف استفاده کنید.

کابینت‌سازها با روش‌های متفاوتی متراژ کابینت را محاسبه می‌کنند. اصولاً یک متر کابینت شامل یک متر طول کابینت زمینی، با عمق ۵۵ سانتی‌متر و یک متر طول کابینت
دیواری، با عمق ۳۰ سانتی‌متر است. البته با توجه به اینکه در آشپزخانه‌ها متراژ کابینت زمینی و کابینت دیواری به یک اندازه نیست، قدرالسهم هر یک جداگانه محاسبه می‌شود.

 

بدین‌‌صورت که کابینت زمینی به میزان ۶۰ درصد و کابینت دیواری به میزان ۴۰ درصد از ارزش یک متر کابینت را به خود اختصاص می‌دهد. به‌عنوان مثال در آشپزخانه‌ای با مجموعاً ۵ متر طول کابینت زمینی و 4 متر طول کابینت دیواری، متراژ کابینت این آشپزخانه ۴.۶ متر است.

 

نحوه محاسبه:

 

۵ متر طول کابینت زمینی با قدرالسهم ۶۰ درصد، به عبارت ۳ متر کابینت به‌علاوه‌ی ۴ متر طول کابینت دیواری با قدرالسهم ۴۰ درصد عبارت ۱.۶ متر کابینت که مجموعاً ۱.۶ متر کابینت را خواهیم داشت.

 

حال با توجه به قیمت اعلامی از سوی کابینت‌ساز، به‌راحتی می‌توان قیمت تمام‌شده را محاسبه کرد. در مثال فوق اگر قیمت یک متر کابینت را ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شود، قیمت کابینت از قرار ۲ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نیز به‌عنوان هزینه‌ی حمل و نصب به مبلغ فوق اضافه خواهد شد.

 

در این مبحث (محاسبه آسان قیمت و متراژ کابینت آشپزخانه) نکاتی قابل تأمل وجود دارد که در هنگام محاسبه متراژ و قیمت تمام‌شده کابینت باید به آن‌ها توجه کرد:

 

الف) حتماً از کابینت‌ساز ارتفاع دیواری در قیمت پیشنهادی را باید پرسید. هنگام محاسبه، به دلیل اینکه ارتفاع دیواری ۹۰ است، قدرالسهم کابینت دیواری، به‌جای ۴۰درصد،
۶۰ درصد محاسبه خواهد شد. با این روش در حقیقت قیمت محاسبه‌شده حدود ۲۰ درصد از قیمت اعلامی اول بیشتر خواهد شد.

 

ب) متراژ کابینت زمینی و دیواری باید دقیقه به‌اندازه‌ی کابینت‌های تولیدشده باشد، فضاهای خالی مثل جای ماشین ظرف‌شویی، لباسشویی و یخچال نباید جزء متراژ کابینت‌های زمینی محاسبه شود.

 

البته در صورتی‌ که بر روی محل اجرای ماشین ظرف‌شویی و کابینت اجرا شده باشد، مبلغ صفحه‌ی کابینت جداگانه محاسبه خواهد شد. در خصوص محل اجرای یخچال هم در صورتی که بالای یخچال کابینت دیواری اجراشده باشد فقط این قسمت به متراژ کابینت دیواری اضافه می‌شود.

 

ج) همان‌طور که می‌دانید بدنه داخلی کابینت از ورق‌های سفید تولید می‌شود تا در زمان استفاده، به کمک بازتاب نور کاملاً داخل کابینت روشن باشد. این روش نظم و زیبایی بصری خوبی نیز به کار می‌دهد. البته این بدنه سفید در مکان‌هایی که از بیرون کار دیده می‌شوند باید با درب نماهای رنگی پوشیده شود که نمای کلی کار منظم و چشم‌نواز باشد.

 

این درب نماها را بعضی از کابینت سازها عددی و بعضی برحسب مترمربع محاسبه می‌کنند. بدنه‌های کنار یخچال هم جزء درب نماها هستند که همان‌طور که گفته شد، بعضی کابینت‌سازها هر یک را دو درب نما حساب می‌کنند. بعضی‌ها به‌صورت مترمربع محاسبه می‌کنند. سازه‌های دیگر که در کابینت آشپزخانه مورداستفاده قرار می‌گیرند هر یک قدرالسهم خود را دارند و در زمان محاسبه متراژ کابینت از این قدرالسهم ها استفاده می‌شود. در اینجا این سازه تا و قدرالسهم تا هر یک مرور می‌شود:

 

1- یونیت سرتاسری: این کابینت‌ها عموماً دارای عمق ۵۸ سانتی‌متری هستند و به‌ اندازه‌ی سه برابر کابینت زمینی یعنی 80 درصد قدرالسهم هستند.

 

2- ویترین: کل سازه‌‌هایی که از روی صفحه کابینت تا بالاترین قسمت کابینت دیواری امتداد داشته باشد را با قدرالسهم ویترین محاسبه می‌کنند که دو برابر کابینت دیواری و ۸۰ درصد محاسبه می‌شود.

 

خواندن 1274 دفعه

نظر دادن

نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید. ما به شما پاسخ می دهیم

سبد خرید

سبد خرید خالي مي باشد

درخواست بازدید رایگان

برای درخواست بازدید رایگان فرم زیر را تکمیل کنید
(*)
لطفا نام خود را وارد کنید
(*)
شماره تلفن همراه خود را وارد کنید
(*)
ورودی نا معتبر
تماس سریع

مشاوره تلفنی رایگان

تماس فوری